Feliç consum i pròspera estafa!

Un any més arriba els solstici d’hivern i les festes de Nadal, i un cop més veiem com el consumisme s’apodera de tota la societat. El jovent no viu apartat de la intensa campanya mediàtica que ens incita a consumir una falsa i totalment materialista felicitat.

Aquest any, a més a més, els joves observem com tot plegat és més contradictori que mai. L’augment alarmant de la pobresa, l’atur juvenil supera el 50% i dels que treballen la majoria amb contractes escombraries, es desnonen famílies en pro d’un sistema financer, ens desmantellen la sanitat i l’educació públiques… Tot en pro de salvar aquest sistema que a més a més ens empeny a consumir desmesuradament.

Sembla que els polítics, els grans empresaris i banquers es riguin de les classes populars quan diuen que si consumim intensament per les festes nadalenques ajudarem a millorar la nostra economia. Les necessitats econòmiques del ciutadans dels països catalans no són engreixar un sistema capitalista que cada cop necessita un infinit creixement del consum.

Un consum, molts cops alimentat pel deute de les famílies i per tant alimentat per aquest negoci bancari que ens dóna béns i innecessaris avui però que al mateix temps ens fa fora de les nostres cases o ens demana que retallem els serveis públics.

És hora de que les nostres tradicions i festes no estiguin apoderades pel consumisme capitalista, és hora de plantar cara i dir que el caganer, el tió, els reis, el cap d’any… Són festes, símbols i tradicions populars i catalanes, i no es poden prostituir al servei del capitalisme.

Des d’Arran comarques gironines, animem als joves del nostre país a combatre el consumisme intensiu que ens intenten imposar els governants dels estats espanyol i francès, la UE, el FMI, entre d’altres, i apostar per un model de festes nadalenques on es satisfacin les veritables necessitats de les classes populars, acabi amb les desigualtats que crea el sistema capitalista i sigui respectuós amb els nostres recursos naturals i el medi ambient.

Bones festes però reivindicatives i nostrades!

Assemblees d’ARRAN de les comarques nord-orientals

Un pensament sobre “Feliç consum i pròspera estafa!

  1. Retroenllaç: “FELIÇ CONSUM I PRÒSPERA MISÈRIA” Actes i accions d’Arran contra el consumisme nadalenc. | Arran Llera del Ter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s