I, tanmateix, resistim!

Manifest de diferents entitats del poble de Celrà llegit en l’acte en suport als municipis declarats lliures i sobirans per dos joves militants d’ARRAN Llera del Ter. 

A principis del mes d’agost de l’any passat, al País Valencià es va aprovar el Decret de Plurilingüisme, reduint encara més les hores de docència de llengua catalana.

A principis del mes de desembre el ministre espanyol José Ignacio Wert va anunciar una proposta de llei, la LOMCE, que és un atac gravíssim al model d’immersió lingüística del Principat.
Fa pocs dies s’anunciava que el Govern de Bauzà posaria multes d’entre 500 a 5.000€ als directors dels centres educatius de les Illes Balears i Pitiüses que haguessin penjat llaços quadribarrats o negres a les seves façanes per denunciar les polítiques culturals genocides que els volen fer acatar.

Els greuges que podríem enumerar a la nació catalana i a la nostra llengua són incomptables. Som conscients però que cadascun d’ells ens referma en la nostra voluntat d’aconseguir una sobirania plena que ens permeti ser nosaltres els qui guiem el nostre destí. No volem que cap govern, l’espanyol, el francès o qualssevol altre; ni cap mercat financer dictin el nostre futur.

I, tanmateix, resistim. I ho demostrem dia a dia sortint al carrer i fent arribar les nostres veus allà on no volen ni imaginar-se-les. Ja sigui l’11 de setembre al Principat, a la manifestació de de les normes de Castelló, el 30 de Desembre a Mallorca…

Volien prohibir les consultes, i no ho van aconseguir. Volien fer-nos callar i les nostres veus sonen més fortes que mai. Ens volien passius, i tenim més ganes que mai de fer trontollar les estructures de poder que no ens deixen avançar.

La denúncia que l’advocacia de l’Estat espanyol ha interposat contra l’Ajuntament de Celrà és una mostra més d’aquesta voluntat de castigar exemplarment tot allò que no casa amb la seva idea d’Estat i totes aquelles accions que volen posar a l’ordre del dia la voluntat d’independència dels habitants dels Països Catalans.

Les entitats i organitzacions de la Llera del Ter sotasignants donem tot el nostre suport al consistori municipal, a l’entitat Celrà per la Independència (ANC) que va presentar la moció a l’Ajuntament, als altres municipis que estan al punt de mira de l’espanyolisme més ranci (Girona, Arenys de Munt…) i a totes aquelles persones que pateixen les conseqüències de la seva repressió. És al seu costat on ens podreu trobar.

Davant d’aquesta situació, pensem que només ens queda una sortida: la desobediència a les seves polítiques genocides, la denúncia constant de les injustícies que vivim cada dia, i que tots junts continuem caminant colze a colze per aconseguir la independència plena i real de la nostra nació.

Per la independència. El socialisme. I el feminisme. 
Països Catalans! Visca la terra!

Arran Llera del Ter
Assemblea De Joves Celrà
Coordinadora Obrera Sindical Comarques Nord-Orientals
Cuiners/es solidaris/es
Sepc Celrà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s