Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista: desobediència feminista!

El 8 de Març és el dia en que els governs i totes les institucions que representen es posen les caretes de la igualtat i la paritat i ens fan creure que la seva feina ens porta pel “bon camí”, que amb el seu treball canviarem les coses i avançarem cap a “la igualtat i la no discriminació de les dones”. Però en realitat no pretenen més que distreure’ns i enganyar-nos. […] Ens enganyen dia a dia, i això té un nom. Es diu Patriarcat. Un sistema d’organització social basat en la coerció d’una part de la població sobre tota la resta; un sistema de símbols, institucions i relacions basat en la dominació, que el sistema capitalista ha utilitzat per poder mantenir-se com a sistema hegemònic sense veure perillar la seva estructura. […] I és per això que aquest 8 de Març el jovent dels Països Catalans vam sortir al carrer a plantar cara a l’ofensiva patriarcal i capitalista perquè no deixarem que el sistema Patriarcal ens dicti com ens hem de comportar, pensar o actuar, i lluitarem cada dia per reivindicar els nostres drets. Perquè com a joves sabem que cada dia és 8 de març, i ho demostrarem. Hem pres la decisió de lluitar pel feminisme, i tenim clar que la revolució o serà feminista o no serà.

Podeu llegir el manifest complet en motiu del 8 de març aquí, així com podeu veure les cròniques dels diferents actes que es van dur a terme arreu dels Països Catalans aquí i aquí.

La nostra humil contribució al conjunt d’actes duts a terme en motiu del dia de la dona treballadora van ser uns centenars d’octavetes que es van repartir pels comerços de la Llera del Ter on hi apareixien frases feministes o poemes d’autors i autores dels Països Catalans compromesos amb el feminisme , tals com Maria Mercè Marçal o la Montserrat Roig. En podeu veure una mostra a continuació.

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s