Èxit de la vaga d’estudiants del (27) i 28 de febrer

l dia s’alçava el dijous 28 de febrer però era una jornada diferent: els instituts i universitats dels Països Catalans estaven buits i els carrers s’omplien a mesura que les hores passaven. Després de mesos de feina i molta preparació començava el que vol ser la punta de llança d’un segon semestre mogut i combatiu: arribava la vaga d’estudiants arreu del territori i a alguns llocs, com al País Valencià o l’IES Icària de Poblenou, vaga de 48 hores.
 La Llei Wert, els pressupostos que anuncien noves retallades, l’eliminació de beques als ensenyaments post-obligatoris, l’augment de les taxes universitàries, la pèrdua de democratització als òrgans de govern dels instituts i universitats, el constant atac que rep el català arreu del territori… Els motius per convocar una vaga estudiantil, una vegada més, eren més que sobrers.
En general, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, valorem molt positivament el seguiment que ha tingut aquesta nova jornada de lluita que, en llocs com València o Castelló, ha arribat fins i tot a tindre una durada de 48h. Les aturades de classeshan tret el jovent al carrer i han esdevingut ocupacions massives i lluita contra aquest sistema injust i opressor arrer dels Països Catalans.
Les assemblees de facultat, els sindicats i distints grups autònoms, han participat conjuntament per tal de mostrar que l’estudiantat, i cada persona que dóna suport a la universitat pública, està en contra de tot el seguit de polítiques i mesures neoliberals que ens estan imposant: des del pla Bolonya, a l’Estratègia Universitat 2015, tot passant per la nefasta reforma de la LOMQE.
A l’IES de Celrà, les convocatòries que es van fer públiques van ser les següents:
Imatge
Per saber com va anar la vaga a la resta dels territoris dels PPCC, podeu consultar-ho aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s