Arran: qui som?

L’octubre de 2012 es va posar punt i final al procés de confluència entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista –CAJEI– i diversos agents externs com el col·lectiu juvenil Pinyol Vermell de Mallorca o l’Assemblea de Joves de l’Alt Empordà. Es crea així, la nova i única organització juvenil de l’Esquerra Independentista: ARRAN. Amb presència a més de 36 comarques i més de 600 militants arreu dels Països Catalans, ens reivindiquem com a organització independentista, socialista i feminista.

Som independentistes, perquè lluitem per alliberar els Països Catalans de l’opressió nacional dels estats espanyol i francès que condemnen el nostre poble des de fa més de 300 anys. De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, ens rebel·lem tant contra aquells que amb la seva política pretenen atacar els trets més distintius de la nostra nació, com la llengua, com contra aquells que permeten que això succeeixi.

Som socialistes, perquè s’ha demostrat que el capitalisme és un sistema pervers que ens aboca a la més absoluta misèria: altes taxes d’atur (especialment preocupants en el jovent), gent que viu per sota del llindar de la pobresa, el creixent nombre de desnonaments… Se’ns condemna a l’explotació en benefici d’unes minories dominants. Aquesta situació no ens deixa cap més altra sortida que la lluita per la construcció d’un sistema popular i participatiu on l’economia estigui al servei de les persones i no del capital, duna societat sense classes on la cooperació, la solidaritat i el suport mutu en siguin els pilars principals.

Som feministes, perquè dins del nostre model no hi caben opressions personals fonamentades en la superioritat del gènere masculí, dels valors que d’aquesta premissa se’n deriven o de discriminacions per orientació sexual o model de vida. Volem eliminar la violència sexista de les nostres vides: des de l’àmbit familiar i de les nostres pròpies relacions personals als anuncis publicitaris, polítiques antiavortistes que neguen el dret a decidir sobre el propi cos…

Així, també considerem pròpies la lluita antifeixista i antiracista, l’ecologista, la defensa d’un treball digne i de l’accés universal a l’habitatge, la solidaritat internacionalista i la lluita per una educació pública, popular, catalana i de qualitat, més amenaçada que mai.

ARRAN Llera del Ter som la veu del jovent de Flaçà, Cervià de Ter, Sant Joan de Mollet, Celrà, Bordils, Madremanya, Sant Martí Vell…

Som el jovent que unit veu la necessitat d’organitzar-se per fer front a la deriva neoliberal dels Estats que ens oprimeixen com a nació i com a persones. Amb fermesa i il·lusió volem crear i ser la resposta necessària als nostres pobles, treballant colze a colze amb les entitats, associacions i organitzacions ja existents. Ho fèiem amb Maulets, antiga organització a la que pertanyia la nostra assemblea, i ho farem encara més amb la força renovada i la il·lusió de començar aquest nou projecte.

Volem ser el punt de trobada de tots aquells que n’estem farts de ser mers espectadors i que pretenem passar a l’acció.

Visca la terra !

Deixa un comentari